Ring via fiber

Att ringa via ett fiberoptiskt stadsnät kan verka konstigt. Det är dock inte speciellt konstigt. Det är bara ett annat sätt att skicka signaler på, som dessutom är billigare.
Du kan använda dina vanliga telefoner som ansluts till stadsnätsuttaget eller till en router via en telefondosa som du får från den telefonileverantör du valt. Du behöver inte säga upp ditt fasta abonnemang på utan uppsägning och övertagning (portering) av ditt befintliga nummer sköts av den inkommande telefonileverantören. Du sparar minst 165 kronor i månaden (Telia). Du hittar ungefär samma tjänster hos telefonileverantörerna som du är van vid.
Kvaliteten är lika god som traditionell telefoni.

Telefoni och Telefoni Prio, vad är skillnaden?

Via stadsnätet kan vi leverera två typer av telefonitjänster. En prioriterad bredbandstjänst som alltid har den prestanda den behöver. Telefoni Prio kallas den och kräver inte att du har ett internetabonnemang i grunden.
Den andra telefonitjänsten som vi kallar Telefoni eller Telefoni Standard är telefoni som går via Internet. Den kräver att du har ett internetabonnemang i grunden. Internetleverantören och telefonileverantören delar då bandbredd. Denna lösning används vanligen för ett traditionellt hushåll där kapaciteten gott och väl räcker till för att funktion samt kvalitet skall erhållas. Däremot rekommenderar vi medelstora till stora företag att använda Prio-tjänsten där telefonileverantören kan garantera samt säkerställa kvalitet i större nätverk.
De leverantörer som finns under fliken "beställ Tjänst" Finns ett flertal IP-telefoni leverantörer. Exempelvis Affinity, Phonzo