Nyhetsbrev April 2017

Hej!
Openbit_ditt_Oppna_Stadsnat
Nu är det vår i luften och solen lyser med sina varma strålar när detta brev komponeras.
Det är hög tid för en update angående fiberutbyggnaden samt tjänsterna i vårt nät..
Det händer väldigt mycket i Openbit under 2017, så är ni intresserade av att följa med oss på resan är det bara att fortsätta läsa.
Tjänsterna
kalejdo_green_webb
Vi har nu äntligen lanserat IPTV i nätet med vår samarbetspartner Kalejdo. Hos Kalejdo köper du en digitalbox, i vilken fyra leverantörer kan leverera tjänster i. Leverantörerna hos Kalejdo är Viasat, Bahnhof, IPSweden och Intertain. Läs mer om tjänsterna och tekniken hos Kalejdo . Det går nu alldeles utmärkt att beställa IP-digitalbox samt tjänsteutbud via vår Tjänsteguide
Boxer
Förutom de nya TV-leverantörerna som tillkommer i vårt nät med Kalejdo, välkomnar vi även Boxer till vårt nät. Boxer kommer inom kort att leverera Bredband, IP-Telefoni samt streamad TV i nätet.
Snart lanseras även högre hastigheter än 100Mbit/s i Openbit. Vi har nyligen startat upp 250/250Mbit/s i Nossebro och vi kommer att lansera tjänster upp till 1Gb/s i hela nätet under 2017.
Fiberutbyggnaden
Det är fortsatt enorm hausse kring utbyggnaden av fiber i Sverige och följdaktligen även i vårt verksamhetsområde. Regeringen har satt upp ett nytt bredbandsmål som yttrar sig i att minst 90% av Sveriges befolkning skall ha tillgång till minst 1Gb/s senast 2025. Vi ser i nuläget inga problem att kunna motsvara detta mål i Openbit.
Skara_Energi_AB_Logga
Vallebygdens
I Skara och Valle räknar vi med att villautbyggnaden skall vara klar under 2018. Satsningen som startade under våren 2014 med fiber i Skaras tätorter har fallit mycket väl ut och förutom de områden som redan är klara, ska samtliga områden installeras med fiber. Skara Kommun ligger nu i framkant vad gäller utbyggnaden av IT-infrastruktur. Skara Energi har även tillsammans med Fastbit AB tagit fram en mycket prisvärd modell för att ansluta flerfamiljshus och bostadsrättsföreningar.
Vanerenergi
I Mariestad fortsätter det lokala energibolaget VänerEnergi AB fiberutbyggnaden tillsammans med MTT och BRS Networks. VänerEnergi beräknar att samtliga villaområden i Mariestad, Töreboda, Moholm, Lugnås samt Älgarås, skall vara färdiginstallerade senast under första halvåret 2019. Det pågår även förhandlingar med ett antal ekonomiska föreningar på landsbygden.
Skagerns_Energi_AB
Skagerns Energi i Gullspångs Kommun har nyligen beslutat att bygga ut fibernätet i Gullspång och Hovas tätorter. Samtliga fastigheter skall förberedas för fiber senast under första halvåret 2018. I skrivande stund pågår informationsmöten löpande. Läs mer om "kampanjen" HÄR.
Lidkopings_Kommun
I Lidköping pågår satsningen och utbyggnaden med fiber för fullt. Lidköpings Kommun har sedan tidigare en mycket bra täthet med fiber, framför allt med anledning av ekonomiska fiberföreningar på landsbygden men även med anledning av fjärrvärmeutbyggnaden i Lidköpings tätort. Nu är det dock förtätning av innerstaden samt övriga tätorter som är i fokus. Den första juni 2016 startade utbyggnaden av tätorterna och man räknar med att samtliga tätorter i kommunen skall vara installerade med fiber under 2019.
Robot_Home
Vad händer i framtiden?
Vi märker en allt större efterfrågan på IT-samhällstjänster i våra kommuner. Med en fiberanslutning kan exempelvis en person bo kvar längre hemma genom att kunna ha kontakt med vårdpersonal och anhöriga på distans. Det finns en uppsjö av utrustning och tjänster i form av övervakning samt larmtjänster som kommer att bli mycket användbara för dessa ändamål i framtiden.
Vi har även några nya leverantörer som är intresserade av att leverera sina tjänster i vårt nät. Vi vill förtydliga att vi inte stänger vårt nät för leverantörer utan vi välkomnar alla seriösa aktörer att leverera sina tjänster i vårt nät.
Vi på Openbit önskar alla en fortsatt härlig vår!
Mvh
Openbit - Ditt Öppna Stadsnät
Klicka gärna på Facebook-loggan nedan för att ta del av det senaste i fibernätet Openbit.
gilla-oss-pa-facebook_copy