Information om framtida TV-tjänster i Stadsnätet via Fiber

samsungtv
Det är stora förändringar på gång beträffande TV-tjänsterna i det Öppna Stadsnätet - Openbit.
För några månader sedan fick vi abrupt släcka ner ett antal digitala kanaler på grund av rättighetsskäl. Nedsläckningen framkallade självklart frustration bland våra kunder, framför allt då vi inte hann att informera våra kunder kring förändringen. De digitala kanalerna som försvann återfinns dock i vårt analoga utbud men bildkvalitén skiljer sig från det digitala till det analoga. Vi ber än en gång ursäkt för denna förändring.
Nedsläckningen har varit en bidragande faktor till att vi vill ta fram ytterligare tjänster för att motsvara våra kunders förväntningar.
Vi har idag en grundtjänst som består av 19 analoga kanaler samt 14 digitala kanaler*. Vårt nuvarande utbud kommer att förändras ytterligare inom några år. Exakt hur grundutbudet kommer att se ut samt vad det kommer att kosta framöver, kan vi inte redogöra för i nuläget.
Vi arbetar idag med att att lansera IP-TV i nätet. Med IP-TV får du endast digitala kanaler i din TV och du får en större valfrihet kring vilket programutbud som önskas. Fler tjänster tillkommer även som exempelvis "On Demand" (titta på ditt favoritprogram tv när du önskar). Vi räknar med att IP-TV finns i vårt nät inom 12 månader.
Målsättningen med förändringarna på tjänsterna i nätet är att vi vill skapa en större valfrihet för våra kunder. Våra kunder skall kunna välja vilken TV-lösning som passar bäst för ändamålet: IP-TV, Kabel-TV eller om man hellre väljer att streama (Play-tjänster)
Vi återkommer med mer information om hur utvecklingen fortskrider kring dessa förändringar.
*Läs mer på: www.fastbit.se...
#inlineditbutton