Fiber i Skaras tätorter

Vi bygger just nu fiber till ett enhetligt pris i Skaras tätorter: Skara, Ardala (klart), Axvall (klart), Varnhem (klart) och Eggby (klart). Det är nu tid att byta ut de gamla kopparledningarna till dagens och framtidens digitala teknik – fiber! Ett höghastighetsnät byggt på fiber betyder att du får en mycket driftssäker internetuppkoppling, din villa stiger i värde samt att du sparar pengar på tjänsterna som finns att tillgå i det "Öppna Stadsnätet". Kommande generationer förväntar sig dessutom den snabba och stabila kommunikation som fibern ger.
Hur går det till?
Vi har på sidan lagt upp olika områden för respektive tätort där vi kommer installera fiber till kampanjpriset som gäller för respektive område. Bor du i ett villaområde och är intresserad av fiber så söker du på din adress för att anmäla ditt intresse. Tror du dig dessutom veta att dina grannar är intresserade är det bara att sprida informationen för att just ditt område skall bli först till kvarn med fiber. När det första området är färdigt för att fibersättas, beräknar vi att installationen kan påbörjas inom 3 månader. Därefter ställs varje område på kö i takt med att vi når utsatt mål.
money
Vad kostar det och vilka är förutsättningarna?
En anslutning i kampanjområden kostar 13500kr inklusive moms. I denna kostnad ingår:
- Grävning (även på egen tomt)
- Håltagning i yttervägg (i samråd med fastighetsägare)
- Kanalisation (tomslang för fiberkabel)
- Inblåsning av fiber
- Skarvlåda för fiber samt Fiberbox
- Installation av fiberelektronik
- Grovåterställning av tomt
Om ni redan idag har en fiberslang in i fastigheten, som har förlagts med fjärrvärme så kostar en anslutning 11250kr.

TA CHANSEN OCH VAR MED IFRÅN BÖRJAN

Om ni vill ha fiber efter att vi har färdigställt och lämnat området så är kostnaden 23500kr inklusive moms.
Delbetala anslutningsavgiften
Vi på Fastbit erbjuder en egen delbetalningslösning för dig som önskar detta. Det innebär att du kan dela upp anslutningsavgiften över 3, 6 eller 12 månader. Det som tillkommer är en administrativ engångsavgift som varierar beroende på längden av betalningen. Ansökan om detta kan göras på anslutningsavtalet eller genom att maila till .
Kontakt
Detta projekt är ett samarbete mellan Skara Energi AB, Vallebygdens Energi AB samt Fastbit AB
phone
För frågor angående områdesprojektering i Skara och Ardala, kontakta Albin Främgård på Skara Energi AB: Tel 0511-321 00 eller mail
För frågor angående områdesprojektering i Axvall, Varnhem och Eggby, kontakta Thomas Karlsson på Vallebygdens Energi ekf : Tel 0511-645 20 eller mail:
För frågor angående anslutningsavtal samt tjänster, kontakta Daniel Pettersson på Openbit AB: Tel 0511-77 31 06 eller mail:
Nu finns Openbit på Facebook. Ställ gärna dina frågor och funderingar här...