top_ansluta
Wigg_hus_tiny

Fiber till din villa

MFR_0629
Aktuella områden i Lidköping

Fiber är inte bara bredband
En fiberoptisk kabel är framtidens teknik för datakommunikationer. Den känner inga begränsningar och ersätter de gamla kopparnäten för telefoni och kabel-tv. Allt i en fiber - Supersnabbt Internet, telefoni, TV, HDTV, filmer, underhållning, hemarbete, datatjänster, sociala nätverk, backup med mera.
   
En investering för framtiden
Du som har möjlighet att ansluta din fastighet till fibernät kan känna dig privilegierad. Förutom att fiber klarar framtidens bredbandsbehov och höjer värdet på huset eller lägenheten kan man snabbt tjäna in investeringen genom minskade månadskostnader på de olika tjänsterna.
Så här jobbar Lidköpings Bredband med fiberanslutningar
Lidköpings Bredband har olika metoder för att ansluta fastigheter till fibernätet. Dels beror det på vilken typ av fastighet det är och dels beror det på var den ligger
Villor tätort
Idag har vi villor som har tomrör för fiber ihop med fjärrvärmerören. Övriga villor anmäler sitt intresse så kommer vi med en lösning för just det området.
Villor Landsbygd

Idag väljer många hushåll att gå samman i en förening och gräver ned tomrör för fiber. När föreningen anslutet sig till stadsnätet finns det 2 alternativ:

1/Lidköpings Bredband installerar fiber i den tomrör som föreningen grävt ned och då slipper föreningen ombesörja drift och underhåll på bredbandsnätet.
2/Föreningen installerar själva fiber i tomrör och anslutet sitt bredbandsnät på ett eller flera anslutningspunkter som Lidköpings bredband utpekat.
Hyreslägenheter och Fastighetsägare
Detta gäller i huvudsak lägenheter hos större fastighetsägare. Det är viktigt att veta att Lidköpings Bredband inte kan ansluta enskilda lägenheter i en fastighet utan det är alltid fastighetsägarens beslut att ansluta sina fastigheter och lägenheter så att hyresgästerna kan få tillgång till bredband via fiber.
Bostadsrätter & Samfälligheter
Dessa föreningar bygga sitt eget fastighetsnät och anslut gemensamt till en upprättad anslutningspunkt av Lidköpings bredband.
Vanligt förekommande är att föreningen avvecklar sitt kabeltv-nät och ansluter sig fibernätet. Ansluter sig alla i föreningen kan priset bli något lägre jämfört med att göra en enskild anslutning.
Logga_Lidkoping
#inlineditbutton